Ha flere kredittkort

Det hersker en generell skepsis blant folk flest når det gjelder det å anskaffe et kredittkort, og da spesielt flere kredittkort. Flere kredittkort = større tilgjengelig kreditt og på bakgrunn av dette er mange redd for å bli fristet til å overbruke kredittkortene og komme på etterskudd med regningene mens de forestiller seg inkassobaroner som fratar dem hus og grunn.

I den senere tid har det blitt stadig vanligere å ha flere kredittkort på grunn av fordelene denne praksisen fører med seg. Et ordtak sier at «du burde ha så mange kredittkort som du klarer å holde oversikt over». Nedenfor ser vi nærmere på hvilke positive sider som følger ved å ha flere enn ett kredittkort:

Rabatter og bonuser

Den morsomme delen med å eie flere kredittkort er alle bonusordningene du kan sanke inn. Mens et kredittkort gjerne gir deg rabatter på drivstoff hos Norges største bensinstasjoner, kan de andre kredittkortene gi deg nedsatte priser på reiser innenlands og utenlands. Videre kommer også noen kredittkort med gunstige priser på Apple-produkter og tilgang til loungene på mange av verdens flyplasser.

Med riktig og disiplinert bruk kan du spare beløp i størrelsesordenen 10.000 og oppover, hvert år. Hvert kredittkort gir deg som regel mulighet til å spare opptil 5.000 kr.

Sikkerhet

Sikkerhetsfordelen med å eie et kredittkort deler seg inn i flere deler:

– Tilgjengelige penger dersom ditt vanlige bankkort blir stjålet
– Ekstra betalingsløsning når det er noe feil med bankkortet ditt
– Velger du et kredittkort med ekstra gode sikkerhetsrutiner ved internetthandel er du bedre sikret dersom du blir svindlet og offer for identitetstyveri.