Kredittkort til storinnkjøp

Selv om folk flest ikke anser kredittkort for å være en kilde til sparte penger, så vil et korrekt bruk sørge for årlige sparebeløp på flere tusen kroner. Med en gjennomsnittlig rentefri betalingsutsettelse på 45 dager vil som regel varekjøpene du gjør innenfor denne perioden være rentefrie. Inkluderte bonusordninger er blant kredittkortenes fordeler, men du kan også spare høye summer ved å bruke kredittkortet til storinnkøp av eksempelvis elektronikk, mat og forbruksvarer.

Sett at Coop Obs kommer med et svært gunstig tilbud på fryst indrefilet, bleier eller drikkevarer. Eller kanskje du finner et meget billig tilbud på et speilreflekskamera eller en vaskemaskin. Når tilbudet blir såpass fordelaktig at du vil spare store summer på kjøpet kan du trygt gjøre betalingen med kredittkort. Husk bare å betale tilbake beløpet innen den rentefrie perioden er over.

Ved storinnkjøp av matvarer må du selvfølgelig huske på å ikke kjøpe så mye at matvarene går ut på dato før du får brukt det opp. Dette gjelder spesielt ferskvarer som kjøtt, fisk og meierivarer. Kjøp heller ikke for mye urter og krydder da disse vil tape sin aroma og smak gradvis etter forseglingen er brutt. Fryste matvarer som bær og grønnsaker er et av de bedre kjøpene du kan gjøre. Disse holder seg godt i måneder, har ofte høyere vitamininnhold enn ferske grønnsaker og kan brukes i ekstremt mange oppskrifter.

Videre er det essensielt at du oppbevarer matvarer ved rette temperaturer for å sikre best mulig holdbarhet. Alkohol, sukkerholdige varer og hermetikk er normalt varer som innehar en veldig lang holdbarhet.

Se flere artikler om kredittkort og kredittkort i vår kredittkort oversikt.