Fordeler med kredittkort

Nevn ordet kredittkort for fem vilkårlige personer på gata og du vil garantert høre noen negative historier myntet rundt kredittkort og deres påståtte negative kraft som suger deg ned i et stort hull av betalingsproblemer, skyhøye renter og bankenes torpedoer på døra (eventuelt hjelpepanelet i Luksusfellen).

Selvfølgelig kan feilaktig bruk av kredittkort forårsake kjipe konsekvenser, men nøkkelen er å ha et nøkternt og selvdisiplinert bruk. Bruker du skjønn og er nogenlunde fornuftig kan du ha store fordeler ved å skaffe deg kredittkort. Nedenfor har vi presentert noen punkter som gjør kredittkort til et «must-have»:

1. Gratis reiseforsikring

Mange av kredittkortene kommer med gratis reiseforsikring når du betaler over 50 % av reisens transportkostnader med kredittkortet. Som regel gjelder reiseforsikringen også for samboer/ektefelle, samt tre medreisende – forutsatt at du også betaler over 50 % av deres transportkostnader med kredittkortet. Inkludert er også avbestillingsforsikring.

2. Gode rabatter

Rabatter i sjiktet 5-20 % er svært vanlig som et supplement til kredittkortenes øvrige positive sider. Som regel gjelder disse rabattene på drivstoff, klær, sko, reiser og overnatting. Flere utstederne av kredittkort har inngått samarbeid med Norges største hotellkjeder som gir deg 10-15 % når du betaler overnattingen med kredittkortet. Du ser gjerne også at kredittkortene sikter seg inn mot en spesiell nisje for å gjøre kortet med attraktivt for noen brukere. Derfor er det fordelaktig at du sammenligner kredittkortene for å finne det kortet som vil gi deg mest «bang for the bucks».

3. Alltid cash tilgjengelig

Vi er knusende sikre på at alle vil oppleve et eller flere tilfeller der du plutselig får behov for raske penger. Dette kan eksempelvis være tilfeller der grillen har tatt kvelden rett før sommerfesten, svigermor som krever hummer og champagne, men også dersom Coop-butikken har et ekstremt godt tilbud på bleier som du vet du vil spare penger på å kjøpe i stor skala.

Kredittkortet er din sikre venn i nøden når du trenger kjappe kontanter og ikke har pengene tilgjengelig på bankkortet akkurat nå. Som regel kan du få mellom 50.000 – 125.000 kroner. Husk bare på å betale tilbake beløpet innen 45 dager, så betaler du ikke renter. Ca. 90 % av kredittkortene har 45 dager som standard for rentefrie dager.

Les om flere punkter i artikkelen “Hvorfor burde du ha kredittkort?“.

Tags: , , , , , , , , , ,

Artikkelen ble skrevet 10 Jul 2012.

Kommentarer: