Hva er et kredittkort?

Definisjon:

Et kredittkort er et plastikkort med samme størrelse som et tradisjonelt bankkort som brukes som en betalingsløsning. Forskjeller fra et vanlig bankkort og et kredittkort er at du ikke trenger ha penger på kontoen for å betale, men du låner penger av banken for så å betale beløpet tilbake senere.

Bankene som tilbyr kredittkort opererer som regel med en rentefri betalingsutsettelse på 45-50 dager. Det betyr at du har 45-50 dager på deg til å betale tilbake beløpet dersom du vil slippe unna uten å måtte betale renter på lånebeløpet. Etter denne perioden på 45-50 dager får du en rente på 17-25 % (varierer mye fra bank til bank) på lånebeløpet. Denne rentesatsen er satt til å gjelde for hvert år.

Kredittkortet kan brukes til vanlige kjøp i butikker gjennom en betalingsterminal, men også for å betale regninger over nett, nettshopping og ved uttak fra minibank. Bruken av kredittkort i utlandet er svært utbredt med stadig flere butikker og restauranter som godtar kortbetaling.

Maks lånebeløp

Hvert kredittkort blir utstedt med et maksbeløp som tilsier det absolutte maks antall kroner du kan låne med kortet. Som regel ligger dette maksbeløpet på et sted mellom 50.000-100.000 kroner.

Selv om kredittkort har hatt en noe frynsete rykte hos folk flest så kan du faktisk spare en god del penger hvert år siden kredittkortene som regel kommer med en rekke bonusordninger og rabatter. Nettopp dette er grunn til at mange velger å ha flere kredittkort.

Les også om kredittkortets utseende, fordeler og ulemper.

Tags: , , , , , , , ,

Artikkelen ble skrevet 05 Jun 2012.

Kommentarer: