Hvordan ser et kredittkort ut?

Et kredittkort har samme dimensjoner og størrelse som et vanlig bankkort. Det vil si en bredde på 85.60 mm og en høyde på 53.98 mm. Kortstørrelsen er det man på fagspråket kaller for ISO/IEC 7810 ID-1, som tilsvarer den internasjonale standarden for identifikasjonskort. Dette er den størrelsen som også brukes av førerkort som utskrives i dag.

Forsiden

Kredittkortets forside består av et design/bilde i bakgrunnen, ikon fra utsteder og et merke som indikerer om det er et VISA eller Mastercard. Videre inneholder forsiden et kredittkortnummer på 16 siffer, utløpsdato, navn og chip.

Baksiden

Baksiden på kredittkortet inneholder ikke bilde slik vanlige bankkort gjør. Det inneholder dog et signaturfelt, magnetstripe og et CVC-nummer. CVC er en forkortelse for Card Vertification Code. Ved bestilling over nettet er du nødt til å oppgi de tre siste sifferne i dette nummeret for å vertifisere at magnetstripen og kortet er gyldig.

Eget design på kredittkortet

Mange av bankene tilbyr kundene et eget designet kredittkort der de selv kan velge hvilket bilde som skal være på kredittkortets fremside. Som regel opererer bankene med en minstestørrelse på 640 x 480 piksler og en optimal størrelse på 1050 x 672 piksler. Da det foreligger visse retningslinjer for hvilke bilder som kan brukes så må alle kredittkort forhåndsgodkjennes av kortleverandøren før de kan produserer.

Bilder som er støtende, voldelige, pornografiske, erotiske eller underlagt opphavsrett kan ikke brukes. Videre kan du ikke bruke et bilde av en person med mindre denne personen har godkjent bruken.

Tags: , , , , , , ,

Artikkelen ble skrevet 06 Jun 2012.

Kommentarer: