Hvorfor burde du ha kredittkort?

Artikkelen er en fortsettelse på artikkelen «Fordeler med kredittkort» med hensikt i å vise deg hvordan du kan tjene penger og få fordeler i hverdagen ved å eie og bruke et kredittkort. Tidligere så vi på de gunstige punktene rabatter, gratis reiseforsikring og økonomisk sikkerhet. Nedenfor har vi sammenfattet tre andre punkter som vil være svært fordelaktig dersom du søker på kredittkort.

1. Ha to kort når du er ute og reiser

Som en ekstra sikkerhet kan du dra god nytte av å ha med deg et bankkort og et kredittkort når du er ute og reiser. Oppbevar da det ene betalingskortet i safen og ha det andre på deg. Slik er du sikret å alltid ha penger tilgjengelig om du skulle bli frastjålet det ene kortet.

2. Lave eller ingen årlige kostnader

De aller fleste kredittkortene på markedet i dag har ingen form for årsgebyr annet enn rentekostnader dersom du overgår den rentefrie betalingsperioden på (som regel) 45 dager. Med tanke på at mange bankkort kommer med årlige kostnader på 250 kroner og oppover så kan du spare noen kroner på å velge et kredittkort i stedet. Ikke store summene på årlig basis, men det gir deg i det minste en god flaske hvitvin på brygga.

3. VIP i hverdagen

Noen kredittkort kommer med en «luksuspakke» som gir deg tilgang til VIP-lounger på mange hundre av verdens flyplasser. Disse loungene er avskilte rom på flyplassene som tilbyr både stillhet, arbeidsro, forfriskninger og et sted for avkobling før flyreisen.

Som en del av luksustilbudet fra kredittkortselskapene kan du også benytte deg av deres Concierge Service. Dette er en tjeneste der de ansatte i kredittkortkonsernet hjelper deg med bestilling av billetter og inngang på arrangementer og tilstelninger. Kjekt dersom du eksempelvis vil inn på en eksklusiv motemesse med begrenset inngang eller står fast i utlandet og trenger å rekke neste fly, men ikke vet hvor du skal henvende deg. Med denne ekstravagante servicen og VIP-behandlingen så må du riktignok belage deg på å betale en årsavgift på 700-1300 kroner.

Tags: , , , , , , , , ,

Artikkelen ble skrevet 11 Jul 2012.

Kommentarer: